°°°°°°°°°°°°°°°°
Někdo spadne
°°°°°°°°°°°°°°°°
Někdo spadne ve sněhu
nechá tam svou podobu,
velké,malé pozadí
ve sněhu to nevadí.
Samotná tam nezůstane
každou chvíli někdo spadne,
otřepe se a jde dál.
Co kdyby se někdo smál?
Chechtají se sněhuláci
ti co stojí na stanici.
Snad na tramvaj nečekají?
Čekají tam,nedočkají.
Je sněhová kalamita
a nikdo nic nenamítá.
Silničáři zaspali?
Né,už jednou sypali.
Nezaspali tramvajáci?
Ptají se ti cestující
co na každé stanici
jsou jak ti sněhuláci.
Pak ti naši sněhuláci
už nestojí na stanici,
ze sněhu se otřepali
a na tramvaj nečekali.
Teď ve sněhu se prodírají
při pádu se usmívají.
Dámy,páni zasněžení
proč se asi čerti žení?
Asi jen pro potěšení
budou také zasněžení...
********
Moc pěkná zimní básnička, doufám Květuško že se dočkáme alespoň na Vánoce trochu toho sněhu.
02.12.2015 18:23:57 | carodejka