Někdy cítím
tu sílu bolesti,
protéká mi pažemi.
Tou náručí plnou hněvu
by stačilo jednou obejmout celý svět
a rozmačkat ho na prach.
Možná s láskou,
možná taky ne.
Všechna ta slova,
co svírají a ničí,
bys zasloužil vepsat
pěkně do čela
žhavým olůvkem.
Možná bys pak aspoň jednou
zkusil přemýšlet,
než něco vyslovíš.
Myšlení totiž nebolí,
ale tvoje řeči řežou.
Černý proužky do duše,
kterýma se nechlubíš.
Věř mi, věř,
měl by si s tím přestat,
než budu z těch hloupých slov
úplně zebrovaná.
Není to sice nijak veselé téma, ale tomu zebrování jsem se musela zasmát, to je opravdu výstižné přirovnání.
02.12.2015 20:20:59 | A42