Zmar svobody lidstva,
zmar myšlenek mužů.
Zmar životů žen,
zmar. ..dětí zažívají, každý den.
A pak snů zbaveny jsou,
a pak utíkají a zmatku plni jsou.
A pak se diví dav,
a pak má hrůzu v očích, každý žák.
Jakost víry. ..jakost vztahů,
jakost našich malých či velkých snah.
Jakost materiálu z nichž jsou naše naděje,
jakost míry naší svobody a víry.
Vztahů a stahu našich svalů ,
vztahů....jakost život zkouší.
Vztahů jež satan trhá a ničí,
vztahů jimž sebeovládání svědčí.
Našich vztahů....málo je,
našich skutečných stavů.
Našich prapodivných a zlých strachů,
našich má víra ovládat. ..ta naděje tu je.
Lidí jež hněv svůj a děsy své,
lidí. .kteří zoufalstvím křičí. ..trpí.
Lidí majících "jen "starost o zítřek,
lidí žijících... lidí umírajících. ..lidí v naději.
Lidí toužících ...po ráji na Zemi,
lidí. ..kterým bylo svěřeno tajemství...věků.
Věky...věky soudí a lidstvo?...propadlo.....jen zlomek přežije dny příští....... má paní.