Po ztichlém nebi
chladným modrem
mraky se plazí,
zimním snem
stromy spí
a při zemi nocí
mráz bolí.
Kam nám zas rok uplynul?
Pěkně vtěsnané pocity do plíživého téměř holomrazu... :-) ST
29.12.2015 17:32:36 | Amonasr
...díky, je aktuální...snad se to povedlo, včetně "formy"...;-)
29.12.2015 19:06:11 | bogen
Chtěl jsem původně napsat, že je to takové jakoby "haikoidní", ale jednak netuším, jestli se to tak řekne alespoň slangově česky a jednak by si to třeba někdo nemusel správně vyložit ;-) Prostě se mi ta forma fakt líbí a myslím, že právě krásně koresponduje s těmi "vtěsnanými" pocity. Když se úspornost opravdu umí, zbyde v ní i to podstatné, není z ní vyloužena samotná poetičnost poezie. Myslím, že v tomto případě Ti za sebe můžu jen blahopřát... ;-)
29.12.2015 19:21:14 | Amonasr