Populace naše rozrůstá se pomalu,
kopulace tu však není pomálu.
Každý statný hoch se snaží,
dělá co mu síly stačí.
V některých zemí to jde ztuha.
Umělé oplodnění je pro ně vzpruha.
Jinde zas děti se rodí každým dnem,
to bývá rozumných partnerů životním snem.
U nás to jde přibližně tak akorát.
Za děti platí daně náš milý stát.
Přehánějí však všude a všichni.
Na hektickou dobu jsme si už zvykli.
Lidé si zkrátka nedají říct,
těsto na dítě začínaj hníst.
A když se povede bábovka,
je z toho rodina, hotovka.