Když v askezi je asketa,
i s ním touha zametá.
Jaký smysl má celibát
a celý dny se boha bát?
Vždyť každý v noci touží,
jak se s nahou dívkou plouží.
Kdo nepodléhá pokušení,
kdo odpírá si krásné vzrušení,
ten nadarmo život žil
Kdo mnichův slib složil,
nesklonil se k ženskému klínu,
ten na bedrech nese svou vinu.
Jak já to vidim v očích mých,
odepřít sex je velký hřích.
Promarnit život, co je dán nám,
kvůli cudnosti a modlitbám,
je větší hřích, než cizoložství.
Užívejte života ve velkém množství!