Anotace: Nová píseň o básníkovi v digitální době.
AUDIO: https://soundcloud.com/tomcortes/tom-cortes-digitalni
Není co ani komu psát
Novým dopisům chybí adresát
a ty minulé vrací se
stále však se stejným podpisem
a z něj se oheň sotva vykřesá
Jakoby dívka sečtělá
bývala dávno vymřela
Nežli veršovat si lichotky
dáme si pár palců pod fotky
a pisálky si držet od těla!
Tak až tvý jméno zazní v básni
s neskrývanou bázní zhasni
a potmě
svoje srdce hoď mě
Sama víš, že když nerozsvítím
neuvidíš zda vážně ho chytím
však věř mi
že s ním nepláchnu dveřmi
V ročenkách hledám menší zlo
Jenže lidi prý nejsou na heslo
Fůra anonymních vizitek
a plnej telefon výčitek
Škoda každé řádky, škoda slov
Píšu básně a eseje
na oplátku sklízeje
jen dvojtečka - pomlčka - závorka
stejná odpověď jiná autorka
jééé, ty krásně zpíváš:-) a ty nástroje, krásná hudba:-´krásnéééé:-)
29.02.2016 18:08:48 | tvořilka
ach nemáte zač, krásné stvoření:-)
29.02.2016 22:17:07 | tvořilka
Povedený text
A píseň snad poslechnu si
Ráno
Až ještě bude
Rozestláno
Až slunce bude dávno
Na pouti své
Poslechnu si popěvky tvé
22.02.2016 22:44:37 | Lioness
Pobavils mě. Moc fajn téma v naší digidobě.
Takže ti dám ten palec i tu dvojtečkuse závorkou;-)
RM.
22.02.2016 17:06:12 | Robin Marnolli
To jsem rád! Díky za zastavení. Tady máš jednu dvojtečku, pomlčku a závorku ode mě: :-)
22.02.2016 17:39:07 | Tom Dvořák