Korálek života
Anotace: Moje báseň, je mi 11 let, trvalo to asi půl hodinky :)
Korálek života
Tereza Šílová(11)
Vše začíná tím,
jak člověk,poprvé nadechne se.
To stává se dalším životem ,
na tomto krásném světě.
Každá minuta, jako voda utíká,
a to dítě roste.
Každá korálka života,
na niť se navléká.
Nebojte, ta niť,
je dostatečně dlouhá i veliká.
To malé, zrozené
koune se na svět, úplně poprvé.
Až koune se, tak na tváři,
vytvočí se úsměv, co se rozzáří.
Už je to tady,
první kroky se ozvaly.
Už i nějáké ty zoubky,
ven vykoukly.
Třetí narozeniny pryč,
do školky nastoupil.
Tam s vrstevníky užívá,
občas se i něco přiučí.
Další ty roky uběhly,
dny ve škole, vysvědčení.
Než by si sfouknul svíčku a oheň utichl,
ten chlapec malý, školu vychodil.
Zkoušky napsal,
hotova střední, vysoká škola.
Ale na dětství s láskou,
vždy vzpomíná, doba krásná.
Dospělost,rosina,práce,
v zápětí stáří plné vrásek.
Čas roky nesl, jak to tak bývá,
Nitka se roztrhla.
Jen každá, ta korálka, v srdcích zbyla.
Omlouvám se za gramatiku, prosím berte, že je mi 11 let , ne 30 :) děkuji , prosím kritiku co zlepšit :)
Přečteno 411x
Tipy 5
Poslední tipující: Nikita44, Robin Marnolli, Malá mořská víla
Komentáře (3)
Komentujících (3)