Anotace: Koketování s jiným druhem psaní.
Život se nedá krájet na kostičky
aby se lépe polykal
Černá díra pro dítě je
jeskyně s drakem
Kradem si vlastní slova do přesmyčky
dítě nám dávno nevyká
Záruční list od naděje
v šupleti - jen v jakém?
Zveme se zase rozličnými jmény
aniž jim kdo z nás rozumí
Trapné škleby do zrcadla
ke štěstí stačí
Na sloupu mokne plakát nadepsaný:
POZOR! Hledá se lidumil!
Ještě den a potom padla
v jeskyni dračí