Ďalšie daždivé ráno
Anotace: Realita bežného dňa
Dvojkrídlé okná
odletieť s nimi
ponad pestro zateplené
polovlhké paneláky
s prežratými vchodmi
a zápalmi schodísk
zatlčené do zablátených
trávnikov
zbrázdených kolesami
nedočkavých áut
kvília v rytmoch ohmataných čajníkov
a niekoľkokrát prestavených
budíkov
výťahy si pokojne idú
svoj tenor
a číslami olizujú
jednotlivé poschodia
s príchuťou železa
v detskom plači
niekde v útrobách
stárnuceho organizmu
presýtenej budovy
ovešanej bleskozvodmi
a šnúrami na prádlo
nie všetky okná
už niekto osedlal
no tie na prvých poschodiach
sú sebaisté
zapriahnuté na zvyšok cesty
dôchodkyňami
s fialovými vlasmi
a zlatými zubami
v službach FBI
Fantázia
Bez
Intuície
nie je ani toľko ludí
v okolí
koľko príbehov o nich
vyprodukuje
stárnuca hlava
bez záujmu prehltnuť
aspoň kúsok
Hi-tech poznania
ja sa držím toho svojho
okna do príbehu
a kým vonku prší
tak sa ho nepustím
nemusím ísť po vlastných
aby som žil život
o živote
vo svete
o svete
plnom plešatých striech
so špicatými predstavami
o unavených vtákoch
ukrytých v hlavách
za očami
nie len tých starých
rezignujúcich
na nízke štarty
do nových dobrodružstiev
ani do tých
s nižšou rýchlosťou
a tak surfujeme
na oknách
brázdime vzduch
ukrytý medzi obalkónovanými
garážami životov
a nádejí
s formaldehydovými dlaňami
na ústach
celkom zbytočne
šepot aj tak
život nepočuje
Přečteno 304x
Tipy 4
Poslední tipující: enigman, Jan Voralberg
Komentáře (2)
Komentujících (2)