Cesta z mesta
Za betónové hlavy
do drevených
kolien
mimo dostrel
krátkozrakých
plastových napodobenín
očí
mimo chlórovú
pachuť
a sterilne vydrhnuté
mozgy
zo závitov
mimo vína
na závit
mimo sebaistú
nakrmenosť
a hliníkové zuby
mimo iskriace
dosiahnutia
cudzích cieľov
mimo kosti
v bruchu
a hlavozadkové
napodobeniny
dobrodruhov
v nablískaných
mokasínach
a jazykom
po ktorom sa dá šmýkať
aj bez korčulí
až tam
kde zuby
nič neznamenajú
a dlane majú
svoje miesto
aj mimo iné
dlane
a líca
tam
kde čiara života
zodpovedá letokruhom
a kôra stromov
je príjemná na dotyk
aj bez nutnosti
pokožky
tam
kde si múzu netreba
požičať
ale padá
ako list
mimo schránku
a napriek tomu
má svoj príbeh
tam
kde nechýba menovka
na dverách
a na zvončeku
pretože nikto nehľadá
ľudskú tvár
ani dvere
ani zvonček
tam
kde možno dostať chuť
na ihličie
bez nároku
na úradné uznanie
šialenosti
tam
kde sa z podrážok
nedá jesť
pretože zem
je neustále zaneprázdnená
konármi
a žabími črevami
tam
kde ani vlasy
netúžia po
pohladení
a s vetrom
sa dá omnoho viac
ako len hrať
na prázdnu flašu
od piva
tam
kde sklo
je škandál
a bosé brucho
nepotrebuje plot
tam
kde sa chodí
umierať
bez svedkov
a nárokov
na odmeny
tam
kde sa konečne
bojím odísť
Přečteno 310x
Tipy 11
Poslední tipující: enigman, bogen, Jin&Jang, Frr, hanele m., Jan Voralberg
Komentáře (3)
Komentujících (3)