Návrat do temného sídla
Anotace: Občas parohy občas rohy kozla prihrubé na to aby neboli pravé to peklo páli ružové záclon...
Občas parohy
občas rohy kozla
prihrubé na to
aby neboli pravé
to peklo
páli ružové záclony do predstáv
ako priskorý závoj
nedoliečenej kurvy
s nalepeným ksichtom
až príliš odborne
akoby herectvo
bolo zmyslom života
v honbe za kalichom
z ľudskej lebky
plnej vyznaní
čo našli svoju adresu
ale neboli prečítané
tak končia aj listy
od kamarátov v celách
čo hľadajú pochopenie
a odpoveď
odpustenie
len ďalší papier
na kope s novinami
v latríne
čo namiesto srdca
pulzuje v hrudi
nejedného človeka
s titulom zrúdy
a prsiami
na nesprávnom mieste
v nesprávnych dlaniach
nesprávnych izbách
pyžamách
sľuboch
odchodoch
nezavolaniach
sejú peklo
do pekla
kde sú peklom
ostatní ľudia
kde som peklom ja
kde chcem byť stelesnením
zlosti
keď už prišlo peklo
za mnou
a vybral som si život
v pekle
po dohode s Pekelníkom
v pekle
na tomto svete
kde mám svoje peklo
ale nemám moc
vykonávať tresty
na obraz pekla
a tak
ako by som chcel
zaslúžim si to
tešiť sa z pekla
a sťahovať z kože tých
čo ju nepotrebujú
šúpať ich
ako pomaranče
množiace sa u dôchodcov
v čase akcií
ako hrochy
s ľudskými tvárami
bez náznaku kostry
ďakujem
čierne krídla sú
na svojom mieste
a chystám sa uletieť
ako netopier
vyčesaný z temného
paneláku
tesne pred zateplením
návraty sú tak pekné
keď si uvedomím
že zlo ma stále chce
a čaká na mňa
aj v stave zamilovanosti
je ako nežná náruč
vysielajúca bezpečie
do sklamaného tela
násilie
je bezpečie
násilie
je hrubá stena
držiaca ostatných ľudí
na opačnej strane
ale na dostrel
bezpečie
je vrátiť sa od sklamania
do pekla
a môcť pokračovať
zabíjať v sebe
krídla
bez kostry a kvalitného náteru
bielej
odstúpte
zatváram hlavu
nerád by som do nej privrel
tie vaše
tie už mali šancí dosť
nechajte si srdcia
nechajte si ružovú
pohladenia čiarami života
na podlých dlaniach
nežné bozky
s vyčnievajúcimi tesákmi
čakajúcimi na
tepnu
nechajte si život
odchádzam nežiť
Přečteno 294x
Tipy 2
Poslední tipující: hanele m.
Komentáře (0)