Anotace: psáno na ubrousek včera
Stoupám
zářím
v zlatém plášti
oprošťuji se od zášti
nalezla jsem další
zbytky zblitky
jak staré svitky
z kůry bříz je pálím
jako podpal
v ohni očistném
kouř se mým klidem
jen jemně mihne
a něco ve mně
ještě více zjihne
šťasten, kdo má bolest,
která ke zkrášlení slouží
nešťasten,
kdo se jenom souží
přeji ti, člověče, bys s jarem
znovu ožil
a transformace starého
ti vlila novou šťávu do žil
v rytmu víry
"já na to mám"
vysnívám si život
a pak si
realizaci snů
užívám
*
plavu si plavu
jak ryba ve vodě
v proudě života
a proud
mi přináší
to co chci
anebo ještě
lepší řešení
skrze menší i větší cíle
k mému nej si plavu
jak naplní se
netrápím již hlavu
*
ó můj milý Jofieli
děkuji ti za podporu
děkuji ti za posilu
*
z mého pláště
zlaté chmýří
sněží na vás
moji milí
čím víc sněží
tím víc zářím
blažená jsem
nejen v tváři
kdo bude chtít
tomu ráda pomohu
utkat z toho chmýří
jeho – její vlastní plášť
když se záře
naších plášťů spojí
to teprve
bude