pro chudou duši zdá se život smutný být
bez peněz a shonu jen tak živořit
pro chudou duši život zdá se nepružný
radost musí brát jen z almužny
pro chudou duši zdá se život nesnadný
z odpadu se živit, vodu bráti ze studny
však se třeba závistí uduste, aristokraté drazí
lobbisté, makléři, hrobníci, vrazi
boháči obutí, mrtví i nazí
to co vám tento den kazí
je to malé pojednání o kousku mé hlavy
který se dobře má a srdečně zdraví
jen jedna věc mu na duši šrámy tvoří
kůň jedoucí na bujném oři
tygr s tygry místo zubů
prosím rozbijte mi někdo hubu
neboť náznaky neřeší, jen matou
a kotvu nasaďte mi prosím zlatou
na věky věků amen
nechť udeří blesk do mých ramen
neboť netuším, co chtěl jsem říci
cítím se tak trochu jako člověk spící
jen chtěl jsem vám povědět
že duši mou mrzí svět
ve kterém nelze nalézt klid
neboť pro duši chudou zdá se život smutný být