BÝT TAK BÁSNÍKEM
Chtěla bych umět psát,
tak jako uměl Verlaine,
o tom však můžu,
nechat si zdát.
Chci vyjádřit myšlenku vzletnou,
však nejde to lehce,
verše se v půli záhadně přetnou,
a pak psát dál se mi nechce.
Umět tak básně psát,
tak jako psával Appollinaire,
jak to však provést,
když verš nechci krást.
Párkrát nakreslím na papír,
kousek ze své duše,
prsty jež dřou se o klavír,
a psát je pro ně krušné.
Mezi řádky číst i psát,
co nyní mne napadne,
a nenechat na sobě znát,
až myšlenka vzletná zapadne.
Přečteno 379x
Tipy 3
Poslední tipující: lukassnajdr, Mácha
Komentáře (4)
Komentujících (2)