Jihočeský potůček kudrnatí se
roubený vrbičkami
mezi kopci údolími
zpívá svou toulavou
a cestou trousí rýmy
Jihočeské domečky
až na zem mají kloboučky
doškové
okénka malá rozespalá
krovy dubové
Jihočeská krajinka
jak od maminky pusinka
upřímná
rybníku hladina
ůly plné medu
v lesích borůvčí fialoví se
dobrotu lidí
ani popsat nedovedu
dojetím dech tají se