Představivost
Anotace: V Říši za zrcadlem je to samý blázen...
Sbírka:
Stručné verše
Sedím na břehu malé říčky
Leč topí mne mocný mořský proud
Sedím v loďce, v rukou vesel pár
Leč přes duny písku nelze plout
Snažím se, vážně ano
Leč nelze na vše zapomenout
Zřím koně spásající zelenou pastvu
Leč zbyla z něj jen ohlodaná kost
Zřím nekonečné lány chorob
Leč nikdy jich není dost
Chci vymazat a odvrhnout city
Leč prudká mne jímá zlost
Vidím
A cítím
A mluvím
A myslím
Nemohu se sám vystát
Doufám
A zoufám
Nenalézám
Sedím u vody, nad horkými vřídly
A nočními třepetám křídly
A hraji na flétny z lidských kostí
Noční můry se mi na tepnách hostí
Já odháním je sukovitou holí
Bohové mne opustili
Jsem sám se svými vizemi
A démony
Sukubami
A s těmi i těmi zrůdami
A stvůrami či nestvůrami
Sám
Přečteno 425x
Tipy 1
Poslední tipující: Jort
Komentáře (0)