Anotace: Ze života. Nebo ze smrti?
Hrobník je kopa veselá,
lopata, klobouk do čela,
rakve pro otce, matku, syna,
vše prvotřídní truhlařina.
S úzkostí hlídá dobu tlecí,
nikdo nesmí hnít déle přeci!
Někdy se hrobař cítí sám,
tak dělá druha mrtvolám.
Ač v jejich blízku hýří slovy,
žel, nikdy žádná neodpoví,
a ač se řehtá zvesela,
ani to žádná nedělá.
Havran však není nikdy sám,
to já s ním všude chodívám.
Není mě vidět, slyšet ani,
jsem závan větru, pouhé zdání,
a čas mi krásně utíká,
když poslouchám smích hrobníka.
Hrobník je vtipný společník,
nosívá černý převlečník.
Přehojný pohled na kosti,
jest mu důvodem k radosti,
přečastý pohled na truchlící,
jest příčinou mu k veselici.
A já vždy s ním se veselím,
Mrazivým těžkým hlasem svým.
Přijde konečná bilance,
dáme se spolu do tance,
do rytmu klapem patami,
a zesnulí tlí pod námi.
no..o čem všem se dá psát viď?
22.06.2018 09:05:30 | JSJ
Nevím jistě, jestli to byl negativní, či pozitivní komentář, ale každopádně děkuji :)
23.06.2018 08:04:25 | SiristenGraydu