S duší podupanou
zrezivělými podkovami
ve vděčnosti
spínám nad hlavou
špinavé ruce
a děkuji všem
kteří bdí nade mnou
že v zahradě kvetou
i jiné růže
Jiné růže pro smečku
hladovou a krvelačnou
ji utiší
neb za své činy
po mém soudu
bys propadla hrdlem...