Anotace: Co po mě zůstane
Už jsem zkrot(l)
Vidím lidi
sami nad sebou plakat
Vyhlásil jsem bankrot
na burze nápadů
a jdu se raděj(i) flákat
odpředu dozadu
Na zpáteční cestě
kde chybí směrovky
Jdu v letní vestě
ve sněhu po kotníky
Je skvělé na cestách zpět
že nevíš jak dlouho půjdeš vpřed
Proč nemám oči vzadu
Proč nevidím svou bradu
ale cítím ve spáncích
ranní a večerní vůni po červáncích
Tam kam šel vítr
tam jdu já jdoucí
Můj zmatek
se dostal do obrátek
Můj vichr
mává na všechny kolemjdoucí
Bourat i bořit
Lámat i kácet
aby mohl jiný tvořit
a já se mohl ztrácet
ve větvoví stromů
v ozvěně pralesů
Nic sebou nenesu
jen pocit
že jdu domů
Cesta domů může být daleká
i na ni potkáš člověka
ruku Ti podá a do ní tu Tvou schová
to ať necestuješ sám
tam do nebeských bran..
Krásná báseň, děkuji
17.06.2016 09:54:38 | JSJ