Svoboda
Létat si jak ten pták v poli,
Jen tak lehce, ta myšlenka bolí . . .
Téct si - jak ta voda v řece,
Jen tak, tak volně přece . . .
Možná je někde svět jiný?
Běžet si jak po obloze mrak,
Běžet si daleko, jen tak . . .
A spát pak v lese na mechu,
Jen tak, klidně - bez dechu . . .
Možná je někde svět jiný?
Myslet si cokoli bez hříchu,
Anebo mlčet či šeptat si potichu,
Jako ten pták, voda i mrak,
Bez strachu, svobodně jen tak . . .
Kde je ten svět jiný?
Za foto děkuji MIRA Photography www.facebook.com/miraaphotography?fref=ts
Už když jsem viděl název Tvého pěkného dílka, tak jsem si představil fotku, která vypadala v podstatě tak, jako tahle...
Líbí se mi téma básně. A na tu opakující (skvělou) otázku bych řekl něco jako: "Taky si myslím... "
12.09.2023 09:20:27 | Koala
:-) oj, tak tady už jsi v pravěku :-))! Díky a doufám, že Tvoje brouzdání Ti nepřinese zklamání :-( :-)!
28.09.2023 11:07:02 | Fany