Rudé jsou louky již odkvetlých vlčích máků
a chladná zem vzplála pod křídly ocelových ptáků;
kde kvetly chrpy, kde zelené jen byly lány,
rezivějí pušky, a naděje tam roztrhány;
jdu pryč, kam mě volá rachot zbraní;
jdu pryč, kde již bratři zápolí se saní;
jdu pryč, tu znějí děla jako dříve meče;
jdu pryč, pak kamarád mě vleče;
jdu pryč a nikdy mě již nespatříš,
tak naposledy v dlani sevřu fotku tvou a kříž...