Smířená
teď leží před tebou tam
mé srdce pro tebe dokořán
jak na podnose zlatým
tobě napospas vydaný
co s ním uděláš,
můj milý?
a na tvé rozhodnutí čeká
čeho se bojí, čeho se leká?
co jenom s kůží nahou
a myšlenkami prozrazenými
co s nimi uděláš,
můj milý?
ach, tak lehko jde ublížit
jak snadné je víno pít
těm myšlenkám -
můžeš se posmívat
uděláš to,
můj milý?
jak snadno zahubí se právě
bez křídel motýl spadlý v trávě
a tu kůži nahou -
můžeš zasypat trním
co asi uděláš,
můj milý?
co teď bych si přála?
abych za to ti stála
a ty´ s vzal mé myšlenky do dlaní
a pak ochránil mou kůži nahou
snad to uděláš,
můj milý . . .
jen jeden život mám
mé srdce chvěje se dokořán
na podnose zlatým
bojí se trnů - já jsem smířená -
s tím, co uděláš,
můj milý . . .
Za foto děkuji MIRA Photography www.facebook.com/miraaphotography?fref=ts