Soumrak příběhů i básní
Když blíží se soumrak,
Tak těžko se sklízí v sadě,
Ach, škoda, přeškoda
Těch sladkých plodů . . .
Když blíží se soumrak,
Tak těžko ve tmě číst
Ty staré příběhy i básně,
Co oblažují život i duši . . .
Když blíží se soumrak
A není už co sklízet v sadě,
Můžeme tiše sedět v krytu
A nedýchat, milé děti . . .
Anebo - když blíží se soumrak,
Tak navzdory tomu -
Vymyslet nové příběhy i básně.
Ty se šťastným koncem přece!
Když blíží se soumrak,
Jen dýchejte, milé děti,
Vždyť z pohádek víme, že -
Nakonec pokaždé vyjde
Slunce!
Za foto děkuji MIRA Photography www.facebook.com/miraaphotography?fref=ts
Vidíme Slunce každý den, a přesto ho vidíme s nadšením po každém soumraku... :-)
02.07.2016 17:46:48 | Kubíno