Dívko...
budeš-li myslet, tak spolu nesplynem
nech myšlení na někom
na někom – na jiném
Dívko... podívej... žijeme dneska
vypni svůj mozek
buď jenom hezká
za hezkou holku lidé jsou rádi
jsoucnost je na obtíž
jsoucnost vadí
a ty jsi tak strašně moc... strašně moc nezdejší
copak to nechápeš?
... duši máš včerejší
Ach, no tak dívko... pro nás jsi dobrá jen
pokud setrváš
líbivým obalem
*
Dívka se vzdala, dívka promluvila
není takovou, jak zdála se
byla
dívka je také – no já se divím! -
více než postavou
tvorem živým
je jiná než ty – je jiná? – je jiná...
(proč by se měla...
cítit za to vinna)
*
každý jsme jiný
tak trochu blázen
...tím chceme říct
že patříme na zem
.