Za volantom rýchleho auta nestretneme nikoho a sami si vence na hroby nedáme
Zaprášené inferno
mnohí nemajú čas
ani mať čas
a tak bežia životom
s bosými zážitkami
ako kamelot
čo sa ani raz nepozrel
do novín
v kokpite oblekov
sa po schodoch
a v rozheganých výťahoch
ženú do pekla
rozpučených chodníkov
a ciest
pravidelne užívajúcich
preháňadlo
obtiahnutých
spálenou trávou
ktorú nezachráni ani
psí moč
a obnažené hovná
trčiace do priestoru
ako opaľujúce sa stehná
odpornej ženy
ženú sa
pre istotu bez klobúkov
s tendenciou hrať s vetrom
frisbee
a akoby im bolo jedno
že sú o krásu kratší
veď všetko pekné stojí
na mieste
a necháva sa ochutnávať
ako nastražená vagína
v pažravej tlame
tupouhlých rozkrokov
nič z toho sa neponáhľa
namyslené steny
so vztýčenými klincami
na ktorých visia
obrazotvorné diela
sochy a monumentálne pamätníky
v strapatých parkoch
a medzi prstami
starobylých dlažieb
ako cigareta v ruke
smradľavého bezdomovca
mestské fontány –
verejné sprchy pochabých
a odvážnych
neúnavné divadlá
vždy s nejakým promile
v krvi
architektonické skvosty
zasadené do ulíc
ako zlatý zub
do chrupu
bohatého Rusa
narodeninové oslavy
detí
a smrteľné postele
rodičov
čo čakajú asi najdlhšie
v tej rýchlosti krokov
a nemilosrdnej dopravy
je to všetko neviditeľné
ako samozrejmosť
celoživotného odsúdenia
na okuliare
snáď len zdvihnuté sukne
ochotní díleri
zadymené stánky s občerstvením
priťažké dvere pajzlov
chuť zapáliť si
pohodená peňaženka
astmatický záchvat
a pohrozenie srdca koncom
dokážu na chvíľu zastaviť
zhon ambícií
honbu za vidinou kráľovstva
strach zo straty zamestnania
a zatiaľ sa nám
skracujú výpožičné doby
životov natoľko
že ani nemusíme začať
súložiť
a vytvárať nové
lepkavé telá
obalené do ohraného
scenára
prinášať na svet
ďalšiu smrť
veď pominuteľnosť určila
že sme zbytoční
ako samovražda
umierame nežiť
Přečteno 287x
Tipy 3
Poslední tipující: Jort, Frr
Komentáře (2)
Komentujících (2)