Něco mezi nebem a zemí
něco mezi
nebem a zemí
mezi nimi bylo a
není -
ztratili to cestou -
nejspíš v lese
v poli?
snad
někde v poli
a oba teď
bolí -
že už nemají to -
co dříve
měli . . .
to předtím
když to měli
tak vždycky
si směli -
říkat vše -
a vše si
odpouštěli . . .
něco mezi
nebem a zemí
mezi nimi bylo a
není -
a hle! - je vidět to v tůni -
pod hladinou
se třpytí . . .
v té tmavé vodě
se krásně třpytí
jako ta rybička
v rybářské síti -
kdopak ji -
asi
vyloví?
kdo asi?
neví, zdá se
když oba se bojí
navzdory kráse
zda za to stojí -
ach, tak hluboko
se ponořit?
něco mezi
nebem a zemí
mezi nimi bylo a
není -
a tak ta láska -
zůstane navěky
utopená . . .
Za foto děkuji MIRA Photography www.facebook.com/miraaphotography?fref=ts
Až vyschnou jezera a všechny vody, kdopak teď ví, co všechno poví....
Líbí se mi včetně grafické úpravy (taky to někdy musím zkusit):)
11.07.2016 14:48:45 | JSJ
Hravá básnička a moc hezká, ale smutná :-))
09.07.2016 15:06:15 | Kubíno
Díky moc Kubíno za hezký komentář. A ano, když se ztratí láska, je to vždycky smutné . . .
09.07.2016 15:11:29 | Fany
báseň trochu jako vodopád, rozstřikuje slova, padá, uplývá ... :)
08.07.2016 13:48:54 | Ragnell