K ránu těžko hádat moji národnost,
když liji v sebe jako pirát rum
a to chce um!
Před polednem těžko mohl bych mít dost,
když vodku piju jako Rus
a krvinky se daly v klus;
V čase oběda, to se jednou zuji z bot,
piji whisky jako správný Ir a Skot
z křišťálové sklenice!
Těžko se již zvedá mého oka víčku;
jak Slovák po poledni piju borovičku
a ta mi chutná velice!
A k večeru, když kdekdo v krčmách pije,
já srkám Ararat jak rodák z Arménie;
když můžu, tak si dám!
A po setmění u lahváče jsem, kým jsem se narodil,
pivo a česká krev se žene do mých žil;
ale játra? Jenom jedny mám...