Lehká přítomnost
jsi tu a nejsi tu -
tvá přítomnost je lehká -
jen schovaná
v hrnku bez citu -
co odevzdaně čeká -
až tě umyji . . .
je také v téhle košili -
tvá přítomnost lehká -
než vyperu tě
za chvíli -
a pak tě v klidu nechám -
odtékat . . .
a támhle leží stín -
tvá přítomnost je lehká -
v té naší posteli
já netrápím se, vím -
že potom zlehka -
zmizíš
až ustelu . . .
Za foto děkuji MIRA Photography www.facebook.com/miraaphotography?fref=ts
Vypadá, že je psaná zlehka, jen realita je někdy těžká, o posteli to platí dvojnásob :-)
12.07.2016 18:58:04 | básněnka
Básněnko díky :-), tak to jsem ráda, že je to z rýmků cítit, že to až takové bezstarostné lehké doopravdy není :-).
12.07.2016 20:56:36 | Fany