Ve stínu
Já v podvečer písně své pěl
O letních nocích a ptáku, jenž uletěl
Psal jsem si pod stromem verše na papír
A nevnímal ubíhající čas
Jen tužkou ryl ta zvláštní slova
Pod vodopádem měsíčního svitu
Zdržoval jsem se a v duše skrytu
Rozmýšlel nová vzletná slova
Vábící dívky veršů lačné
Pod stromem jsem úkryt našel
Pod stromem, jenž nebem kráčel
V odrazech vodní hladiny
Malého jezera pod horou
Kdysi tak bohatou na drahý kov
Nyní místo drahého kamení
V jejím stínu vyhřívá se toulavý veršotepec
Přečteno 282x
Tipy 2
Poslední tipující: Oxík
Komentáře (2)
Komentujících (2)