Než se stačím rozhlédnout
jsem uprostřed léta
než zelené poblednou
a po květech veta
přelétávám očima
všechny krásy světa
Než hladiny vychladnou
a ztratí slunce lesk
nechávám se obejmout
a letní vůní svést
Než se stačím rozhlédnout...
Pak zbyde jenom stesk