Domov
každý okamžik v životě je vzácným
pokud si jej uvědomujeme bývá ještě vzácnějším
lístkem do Památníku
Potká-li Člověk Člověka
setkání
pouhý mžik v životě lidském
záchvěv
který se dokáže hluboce vepsat do našich srdcí
zobrazit pestrou krajinu
v našem Památníku
místo kam se rádi vracíme
Domov
máme v něm oporu
záštitu
žulový val
který nic neudolá nepokoří
vše vlito v obraz sdíleného
dávno zapomenuté hlasy ožívají
znovu se jich smíme dotýkat
stíny stávají se hmatatelnými
objetí okamžiku
uchopení časuVčase
vyvěrá otevřená hlubina plnosti
ať ta chvíle trvá
.
.
.
Hledání Boha
směřování k obzoru
vidím nepatrný bod
nikdy se jej nedotknu
ale vím že tam je
čím více se mu přibližuji
tím více se mi vzdaluje
ale má víra roste
stejně jako když vidím
slunce zapadat
tuším
že každým jitrem
znovu vzejde
prozáří a zahřeje
kdo se jednou zadívá k obzoru
a spatří tam ten nepatrný bod
ten již nikdy nemůže sejít z cesty
kdyby přeci jen ztratil odvahu
a chtěl se vrátit zpět
již nikdy nebude stejným člověkem
jako když se vydal na cestu k obzoru
.
Přečteno 346x
Tipy 13
Poslední tipující: Amonasr, jitka.svobodova, Nikita44, Frr, Philogyny1
Komentáře (5)
Komentujících (4)