zrcadlení břehů domova
návraty do ztracena
ozvěny nocí prohoukaných
výzvami antracitových sov
bdění zachumlaná
do závojů jinovatek
jitra jako spadlá
z Měsíce...
...na vyprahlých cestách
jsem se skláněl
ke stéblům řídké vybledlé trávy
nejraděj jsem ji objevoval
mezi kameny rozpukané dlažby
vybydlených ulic
právě tam jsem ji nejčastěj
slýchával růst
podoben vděčnému přetloustlému mravenci...
Být tak na pár měsíců mravencem, a netušit nic o stavu potemělé doby dneška
27.07.2016 22:01:53 | Jeněcovevzduchukrásného
Sova v závoji a mravenec s motýlkem ve chvojí...slyším trávu růst... :)
24.07.2016 14:20:52 | Philogyny1