Domů
Anotace: Všude dobře, doma nejlépe.
Já zřel země nemající konce
Na kraji světa mnichů slyšel zvonce
Já viděl země plné ledu
Však zpívat o nich nedovedu
Já slyšel zpěvy ptáků cizích
Tóny znějící z hrdel ryzích
Já sluchu potěchu nastrojil
Když do světa jsem se vypravil
Já cítil tolik vůní a poznal tolik žen
Leč šípem Amorovým nezasažen
Vrátil jsem se domů zpět
Kde písní mých pučel mládí květ
Já vrátil domů se z dlouhých cest
Do rodného vrchu opět zatnul pěst
Já navrátil se pod ochranná křídla
Mocných pramenů nalezl zřídla
Domů, kde bezpečí svírají mocné drápy
Kde korunu drží silné tlapy
A dvouocasý ujímá se vlády
Při symfonii kanonády
Přečteno 363x
Tipy 2
Poslední tipující: Philogyny1, Fany
Komentáře (2)
Komentujících (2)