Letní večer pod hvězdami
nabízí všem láskám snění
ozvučený cikádami
Ve dne oleandry voní...
Sluncem a chutí bazalky
střádám si v duši korálky
Se slanou kapkou na tváři
doma mně ještě zazáří...
Schovám si vzpomínku
z modrého jasu
na lesklém kamínku
třpytivou krásu...