Na mé zahradě raší příliš mnoho plevele,
vezmu kosu, nocí se blyští nesměle;
vezmu kosu, aby ubylo těch obtíží;
vezmu kosu, abych půdu osvobodil od mříží;
Na mé zahradě raší příliš mnoho trávy,
vezmu kosu, aby byly louky zdrávy;
vezmu kosu, která zničí zeleň veškerou;
vezmu kosu, silnější kusy setnu sekerou;
Na světě raší příliš mnoho zbytečných,
někdo sklidí lítost, někdo smích;
vezmu kosu, ta se sveze po šíjích;
vezmu kosu, pak všechno opanuje sníh...