Tvůj falešný smích a falešné slzy
kreslená obočí, nepravé vlasy
Nemyslíš na to, jak své vnitřní krásy
máš-li jaké
vystavit na povrch
Jen co se zvedneš, už pozadí špulíš,
boky se kroutí jak hadicí klubko,
oči tvé vysílají signály již
místo abys,
ach, ty trubko,
raději prezentovala se
jak mladá dáma, důstojněji,
Až přijde den, kdy tvá práce
unikne svému ocenění,
třeba ti dojde, že je hloupost
jít do života nepravě
Falešnost nikdo neocení
než lidé podobní tobě
Prázdní jak schránky suchých plžů,
lživí, bez špetky soucitu
Zbytek na vaše hrubé tváře
dá vždy jen hrubou záplatu