Ta choroba zlá, jež tělo žere,
zlá, úporná a rakem zvána,
když však mou mysl nepřepere,
nezlomí mě, dožiju příštího rána.
Nemoc, když ti o život usiluje,
pomyslný na zádech táhneš kříž,
vlastní mysl silně život posiluje,
když nevíš to, jsi "Nebi" o něco blíž.
S výsměchem proti ní kráčím,
pranic z ní si nedělám,
veselou myslí na ní stačím,
osudu zlému se nepoddám.
I když se chce ta mrcha snažit,
po dlouhých osm let trápí tělo,
ať táhne do pekla se smažit,
mě stále upřímě smát se chtělo.
Důvodem k lepšímu žití,
býti stále v jeho dění,
nenechat svou mysl hníti,
pomoc může lásky chvění.
Dosti hlupců, co po smrti lační,
těm, jenž se do záhuby řítí,
s těmi si třeba něco začni,
když nenalezli důvod k žití.
Mě více baví žert a smích,
ptoto Ty smrti se mě střez,
nechci se motat v dobách zlých,
tak Ty smrti, mi na záda vlez!
Takže je to tak... panebože osm let... leccos jsem pochopila a jsem proti Tobě hloupá. Skláním se před Tebou a obdivuju Tvoji vůli a energii. Moc Ti držím palce. ST. :-)))
23.10.2016 07:54:49 | Iva Husárková
Díky za podporu. Toto je staré 2 roky. Momentálně se peru počtvrté a věřím, že to opět dám, i když se doktoři moc netváří. To je jejich problém. Skepse je mi cizí.
23.10.2016 08:01:54 | banan