Neměla slzy pro cizí bez páteře,
jméno prý ožije, když mu vtiskneš tvář,
rozlila ústa do krve bez hlasu,
za všecka rána šeptala sůl,
hrdličky míru padaly za kadeře,
čas je jen váhavý kronikář,
vetknul jí stříbrosvit do vlasů,
rozlomil ticho tahem strun.
Znal její jméno na dotek
protiklad brailova písma,
četl jí šeptem z mezirtmí,
tisíckrát políbenou deštěm,
štětcem jí vykreslil křídli řek
v hlubinách cizího bezdna,
stavěli šroubená lešení
pro novou naději pod oknem.
Zahrady stinných svítání,
kdy dech se setká v mezisklí,
nakreslí šmouhou bílou mhou
zázraky pro čekanky,
třepotavé scházení,
kdy vášeň skrytá v předpeklí
po trnech stéká rosou,
ztracenost jsou opánky,
víra jde nohou bosou
pro ne/ukřižované