Anotace: můžeme jít ulicemi podél pobřeží a domů se vrátit až za svitu pouličních lamp.
Sbírka: století pod hladinou
na ciferníku z diamantů
stály oba a jeden druhého k tangu bál se zvát
oslepující lesk jejich očí tříštil čas a střepy řezaly je do rukou
na staletém pařezu
meditujíce oba vznášely se v podivném transu
zarůstaly hložím a pomalu neslyšně zapouštěly kořeny do lesního mechu
na vrcholku některého ze světů
tam kde vlas se sněhem splýval v jedno
v propletení pro záchranu svých vzpomínek tiskly se jeden k druhému
mezi travinami a květy stromů
teď vesele poletují tak jak si přály jako děti
už jejich domovem není plechovka od ananasu
už nespatřím je a stejně tak jejich hořlavé štěstí
Líbí se mi název sbírky i tato báseñ je tam dost věcí co mě oslovují hm..tohle mě baví číst takové texty ;-)
04.11.2016 22:36:30 | xoxoxo