Anotace: Napsáno po cestě domů autobusem. Inspirací mi byla fascinace, kterou jsem cítila při pohledu okolo sebe.
Jak loutky v kruhu tančí,
za pochvalu štěstím jančí.
Papírky strčí do kapsy,
už nestačí sladkosti.
Jak loutky tančí v kruhu,
už nechtějí vidět duhu.
Co ostatní mají, chtějí,
když vybočí z řady běsní.
A kdo tahá za nitky,
ty nevědoucí trasořitky?
Kdo se tomu opovážil?
Ten riziko nezvážil.
Peníze chtěl, nemyslel.
Tak dál loutky v kruhu tančí,
společnosti to zřejmě stačí.
A tak loutky tančí v kruhu,
asi z toho zvracet budu.
A kdo je tahá na provázku?
Jeden jak druhej
běží si zapsat docházku.
Demokracie je nejdokonalejší otrokářský řád svázaný životní úrovní.
11.12.2016 20:59:34 | VEDz RVAHEs