Už jenom jedna ulice domů
a já si sedám na okraj cest.
Necítím nohy a prsty a k tomu
plíce mám plné přehnaných gest.
Tak si tu sedím a dívám se, skrytá,
zdráhám se udělat poslední krok.
Tuhne si páteř a křeče mě chytaj
do svalů, do srdce, z posledních slok.
Nikdo mě nevidí, jsem jako mlha.
Mlha co mrzne. Jo, to se stává.
Zkouším už vstát, no jde to ztuha.
A tak to pokaždé (jako vždy) vzdávám.
Už ani nevím, proč jsem tam nešla.
Něco mě drží jak stažená kravata.
Svědomí chechtá se, že to byl přešlap,
svědomí plné much a samá záplata...
Zvedám se těžce a znovu padám.
Je to pár kroků na konec světa.
V ozvěnách svého Já spílám svým vadám,
že nejsem hrdina, že jsem jen sketa.