Anotace: O dnech prožitých pro druhé. A o havranech, kteří mi ze stromu před domem kradou ořechy.
Stále se opakující motiv havranů za oknem.
Prší tolik dní, že víc už nezmoknem.
Z peří ti kapou vločky do mých dlaní
a tajou dřív, než druhým splní přání.
Já bych svoje sny snad někde našla.
Ale kdo by se s tím trápil... takže kašlat
na věc, na svět a všechny ty ptáky na stromě
co vrtí hlavou, co to zas děláme.
Vědomě.
Vědomě drobíme život a rozdáváme cizím.
Smutně mávnou křídly a na pár chvil zmizí.
Já vím, že se vrátí. Pak mi s dalším úskalím
zakrákaj u hlavy: My jsme ti to říkali.