Vánoční košíčky plněné,
splnilo se mi přání,
jsou ale rychle snědené,
krátkého mají trvání.
Kdy, že je upekla maminka milá,
v tom předvánočním čase,
nejednou hlasitě u toho spílá,
však napřesrok peče zase.
Mnoho dobrot použila,
z ničeho moc nešetřila,
máslo, mlíčko od kravičky,
také vejce od slepičky.
Ořechy, kakao a špetku skořice,
mouku co nám dala pšenice,
mnoho cukru, tam též bylo,
nově mám hned přes pět kilo.
Z tvé básně mém chuť na košíčky, ale oceňuji, že vzdáváš hold a lásku k mamince.
09.12.2016 18:39:43 | jitka.svobodova
Máma je super a mám jí stále co vracet. Teď už léta nepeče, tak jí napeču já.
09.12.2016 20:57:42 | banan
teď jsi mi ta má kilečka, banane, nešetrně připomněl :-( :-), ale zítra nejpozději :-), už budu zase cvičit :-) . . . asi :-) nebo až po novým roce :-) . . .
09.12.2016 08:51:00 | Fany
To vypadá na sto jarních kilometrů :-)
košíčky jsou super, jo a básnička taky
09.12.2016 08:32:15 | klaun