Čaroděj
Anotace: Dnešní dávku kouzel jsem již vyčerpal.
Jsem starý čaroděj lásek
Hraji jen jeden tón
Zarostlý vagabund
Mám flétnu i starý megafon
A ve zdech své králíkárny
Otevírám staré obálky
Přímo cestou od mlékárny
Doznívají zvuky hrající cimbálovky
Plul jsem městem
Jako anděl na perutích
Jako koráb širým nebem
Zpíval jsem o moru i o souchotích
Jsem starý čaroděj
V ruce proutek mám
Mám oteklá ústa
Jak polibkům snažně uhýbám
Jsem sešlý čaroděj
Ulicemi bloumám beze smyslu
A v zimě přespávám
Na palouku plném syslů
Jsem šedivý učitel
Klopýtám a hledám stezku
Napříč podzimem
Vyhýbám se svému stesku
Jsem starý čaroděj lásek
Všech neznámých těch žen
Které jsem potkal ve svých snech
Jimiž jsem navždy zasažen
Přečteno 285x
Tipy 6
Poslední tipující: Frr, Iva Husárková, jitka.svobodova
Komentáře (0)