Anotace: Na baru začneme Jacka pít a kolem házet řeči medový, v tůních se oči utopí a lži nám snadno uvěříš, že já a ty jsme na stejný lodi, že láska nás vždycky hodně bolí
Pátek večer, ten správnej čas
vzít bary útokem, a zítra znovu zas
před naší eskadrou na obzoru
měj se děvče víc na pozoru
Svůdník a drsnej kat
je tu každý z nás
Honza, Dan a Hanny
náš poetickej kamarád
my ti děvče můžeme
hlavu zamotat
Na baru začneme Jacka pít
a kolem házet řeči medový
v tůních se oči utopí
a lži nám snadno uvěříš
že já a ty jsme na stejný lodi
že láska nás vždycky hodně bolí
Pro široký ramena a modrý oči
máš důvod srdce otevřít
jen žádný vyšší city
jen z tvýho lomu
co nejvíc vytěžit
My jsme noční vlak
co nikde nestaví
A ty jen osiřelá kavka
na prázdném nádraží
co dravce v letu rozdráždí
Pod jemnou slupkou
máme drsný jádro
Už tě holka zaměřujeme,
tebe ne, jen tvoje ňadro
A taky klín
Tak dej si s námi Jacka medovýho
a smiř se s tím
že já a ty jsme na stejný lodi
že láska nás vždycky hodně bolí
(Hanuš Šparlinek, 17.12.2016)