Tak o strom opře záda
a kroužek kouře na rty.
Nikdy je nevykládá,
jen stále míchá karty.
Při každém snímání
vytáhne žolíka.
Mizí za svítání
s potleskem publika.
Publika z lesních stínů,
kmenů a jehličí.
Pak celé louky blínu
odnese v náručí.
Hej, ahoj, pojďte s námi!
Psát básně bez poslání.