Expanze sluneční elegance,
Zatmělá,
ve světelné mementu noci,
prachosfornosti časoprostoru nese v mlze tajemství.
Ocitám se na místě dimenzionálního shonu,
kde brány otevřené volají : „Nahlédni na planetu mou….Ne mou“.
S překřikování neslyším nic jen šum.
Akce v mimo prostorovém kontinuu v dimenzi futurismu,
sežrala mě i s útroby srdečního svalu, pocitu mé samoty,
v mém těle pulzuje rytmus boom bác…
Ladí se.
Tělo hýbe se.
V prostoru proudu vlny své.
Má mysl.
Zrakový jev.
Pozoruje chrliče obrazců barev měnících se v mandaloidních procesů,
do hlavy vklouzá víc,
duše vzlétá k oblakům, až přes vesmírné brány prochází…
Na cestu zpět obrátila mě únava,
jež do těla náhle narazila.
Plynutí plné noci, kde nacházela vnitřní úžasy.
Odcházejíc v měsíčním svitu mezi větví stromů mě hladí, jeho záře…
Ptáče, objevilo se, vyladilo mě z mé sféry ,se mnou čas trávit chtělo, já tvrdé NE ustrnula.
Domněnka mé vidiny dovedla před vzrostlý strom.
Zastavila.
Objímám, nasávám energii, pojím tvou mízu s mou krví, cítím proud smyslnosti,
tok informací, co zprávy nesoucí výš do mysli mé „Vystup výš, nahlédni mým zrakem“…
V krvi mé, strach proměnil se v entuziasmus, hnací motor,
chtíč vidět z koruny.
Lehká se zdám, jemností nastupuji, tančím ve větvích, ladnými skoky vzhůru se nesoucí.
Náhle jako mříž zastavily mě protkané proutí při špičce jedle.
Jsem s toho vedle,
Usadila mě na nejvýše povolené větvi,
kde tří patrový dům nízký se zdál.
Pohledem zavadila na svou nížinu,
Hned v hlavě protočily se kola opačným směrem, pochopení uviděla stavu samoty.
Co tím básník chtěl říci… Více pohledů utužuje mysl, staví nové pokoje v podhradí… Věřím, že tě to pohladí.
krásně si hraješ se slovy, už dlouho jsem nečetl nikoho kdo to takhle umí. Jen na Libres si někdo takhle hrál. :-) Moc pěkné.:-)
28.12.2016 19:54:08 | klaun