Stále to slýchám ze všech stran
uprchlíci,teror, samý zmar
nejsem sluníčkář a vím že život dokáže být tvrdý
ale i tak si kladu otázky zda je to až tak nutný?
zda to není víc než hrozba, mediální bublina,
či se raději schovat mámě do klína?
Ze zpráv a okolí to stále proudí
že sem prý přišli nějaký ty "čmoudi"
abych se snad bál projít Prahou
jak se pozná takový uprchlík prosím?
já totiž o nikom takovém nevím...
Mám strach z jiné věci
a to když vzduchem kolují xenofobní keci
když Slavíka vyhraje někdo jako Ortel,
to si pak krásně ohříváme kotel
z čeho mám nevětší obavy to už tu bylo
Rakouský pane s knírkem stačilo...