Usínající
Anotace: Spát lze na mnoha místech.
Je po půlnoci
Dobré ráno
Káva stydne
Vystaráno!
Telefon řinčí
Televize šumí
Z novin z fotky
Premiér čumí
Lednice se nedovírá
Svítí z ní světlo
Jídlo uvnitř okorává
Vane na něj teplo
Kečup se zahřívá
Porůstá zelení
A pachy naplnil
Místnost i stavení
Je poledne
Za oknem pokřikují ptáci
Psi kálí na chodníky
Přidělávají práci
Sběračům odpadu
I jejich asistentům
Dopalujícím cigarety
U domů prominentů
Básnící popíjejí absinth
Nepohrdnou rumem
A píší hloupé verše
Ve stínu za domem
Takové, jakou jsou tyto
Protože jsem zase přebral
Usínám na chodníku
Kde jsem se před hodinou probral
A píši tu verše o verších
Jež nikdy nevymyslím
Jež proplouvají kolem
Zatímco klidně spím
Komentáře (0)